Intelligens közlekedéstechnikai megoldások

Használjon fejlett, AI alapú forgalomfigyelő rendszereket a balesetek és közúti jogsértések megelőzésére.

  • Szolnok Megyei Jogú Város

Áttekintés

Gondolt már a közúti balesetek kiváltó okainak (gyorshajtás, nem megfelelő műszaki állapotú járművek, szabálytalan manőverek, stb.) kiszűrésére és visszaszorítására? A megnövekedett járműforgalom veszélybe sodorja a lakosságot és szennyezi a környezetet? Azonosítani szeretné a járműforgalom olyan paramétereit, mint például a rendszám, honosság, típus, szín, súly?

A Budapest Mikroelektronika Zrt. mesterséges intelligencián alapuló közlekedésbiztonsági rendszerei országos szinten bizonyítottan működő, hatékony eszközök a balesetek számának csökkentésére, a gyorshajtások visszaszorítására, a közutak és ezáltal a települések biztonságának növelésére.

Termékelőnyök

  • Gyakorlatilag 100%-os pontosságú automatikus rendszám- és honosság felismerés
  • Egyéb gépjármű paraméterek meghatározása: például típus, szín, súly, légszennyezettség
  • Akár több ezer, hálózatba kötött kamera egyidejű kezelése és a rögzített adatok elemzése
  • Geo-redundáns, nagy megbízhatóságú adattárolás
  • Egyszerű illesztés további informatikai rendszerekhez
  • Forgalmi események visszakeresése összetett keresési feltételek szerint
  • Behajtási jogosultság ellenőrzés települési és telephelyi környezetben egyaránt
  • Országos, magas rendelkezésre állású szerviz
  • A világpiac élvonalába tartozó, hazai fejlesztésű technológia

Működő megoldások az utak biztonságáért

All_in_one_enforcement

Szabálysértések érzékelése

Tilos jelzésen áthajtás, tiltott irányba fordulás, jogtalan buszsáv használat automatikus érzékelése nem jelent gondot az AI alapú megoldások használatával.

Up-to-255 km:h

Hitelesíthető sebességmérés

A nagy hatékonyságú lézerrel működő kamerák akár 1 kilométer távolságból is képesek kiszűrni a gyorshajtókat és automatikusan azonosítani járművüket a rendszáma alapján.

adaptiverecognition_twitter_header_category_ANPR

Keresett járművek azonosítása

A rendszámfelismerő-, típus és modellmeghatározó szoftvereink segítségével bármely útszakaszon, könnyedén azonosíthatóak a keresett járművek.

Lightbar-lightweight-design

Mobil forgalomfigyelés

A telepített forgalomfigyelő, sebességmérő és rendszámfelismerő kamerák tudását már fix telepítési helytől független, mobil eszközökben is elérhetővé tettük, gépjárműre szerelhető kivitelben is.

Unlimited-storage

Jól skálázható adatbázis

Az első lépés a pontos forgalmi adatok összegyűjtése. Ezen túl megoldásunk része a nagy mennyiségű információ biztonságos tárolása, gyors és hatékony feldolgozása.

Így működik

TraffiSpot - fix közlekedési ellenőrzőpont

Camera that controls speeding cars and speeding on the road.

Településőr rendszer

A települések vagy településrészek be- és kihajtó útvonalaira elhelyezett rendszámfelismerő rendszer biztosítja a forgalom automatizált elemzését, speciális keresések végrehajtását, előre beállított események bekövetkezésekor riasztások indítását.

Laser-speed-measurement

Sebesség és átlag sebesség mérés

Egy rendszerbe integrált, nagypontosságú lézer-, vagy radar egységekkel felszerelt sebességmérő kameráink felszerelt közúti ellenőrző pontok alkalmazásával automatikusan megállapítható az elhaladó gépjárművek (átlag) sebessége, leolvasható a rendszáma, honossága, típusa, színe és elkészíthető az egyértelmű azonosításhoz megfelelő felvétel.

Getting_to_the_JMC_Airport_3x_faster_Main_picture_640x360

Alagutak és autópályák felügyelete

A közútkezelők számára nagy fontossággal bír a hálózaton áthaladó, veszélyes anyagot szállító járművek azonosítása és baleset, vagy szabálysértés észlelése esetén azonnali riasztások indítása.

AUTOMATIC-RED-LIGHT-ENFORCEMENT

Tilos jelzésen áthaladás automatikus rögzítése

Termékeink megfelelő integrációjával megoldható a tilos jelzésen áthaladó, a busz sávot engedély nélkül használó vagy a kanyarodási szabályokat megszegő gépjárművek hatékony azonosítása.

thailand_m402

Mobil sebességmérés

Mobil sebességmérő egységünk automatikusan képes a sebesség hiteles mérésére és a hozzá tartozó gépjármű rendszámának automatikus felismerésére.

Identifying-license-plate-thefts

Lopott gépjárművek azonosítása

A rendszám, a honosság megadásával a rendszer képes a forgalomból kiszűrni a keresett gépjárművet. A típus és színfelismerő modul alkalmazásával kiszűrhetők az adott rendszámhoz megadottól eltérő járműtulajdonságok és forgalmi események.