Szállítmányozási és logisztikai rendszerek, ipari kód felismerés

Konténer-, vasúti kocsi- és veszélyes árú szállítást azonosító kódok felismerése nagy pontossággal

Áttekintés

ACCR Container Code Recognition

A szállítási volumen növekedésével úgy érzi, kicsúszik kezéből az ellenőrzés? Pontosan rögzíteni szeretné a telephelyére belépő közúti vagy vasúti járművek adatait? Szüksége lenne olyan adatokra mint a konténer kód (ACCR), vasúti kód (UIC vagy ILU), veszélyes anyagok jelzése (ADR)? Lépést tartana a szállítási rendszerek digitalizációjával és automatizálná nyilvántartási rendszerét?

A Budapest Mikroelektronika Zrt. rendszerei valós megoldást nyújtanak vállalatának. A konténer-, vasúti kocsi- és veszélyes árú szállítást azonosító kódok felismerése nagymértékben képes egyszerűsíteni és automatizálni a vasúti, kikötői, szénhidrogén szállítási (pl. kőolaj finomítók), vagy éppen a határ átlépési területeken a nyilvántartási és üzleti folyamatokat. Hatékonyabbá válik a kapacitások tervezése, nem okoz gondot az emberi erőforrás hiány. Biztonságosabbá tehető a telephely működése: pontosan követhetővé vállnak a szállítmányok, ezáltal csökken az áru eltűnésének esélye.

Termékelőnyök

 • Az automatikus felismeréshez szükséges, megfelelő képminőség előállítására kifejlesztett, speciális kamerák.
 • Mesterséges intelligencián alapuló szoftvereink biztosítják a konténerszám- (ACCR), vasúti- (UIC) és veszélyes áru szállítási- (ADR) kódok automatikus felismerését
 • 25 év fejlesztői tapasztalatának köszönhető nagy pontosságú felismerés, kivételes kód azonosítási pontosság
 • Felhasználóbarát illesztőfelület (API)
 • Világszerte elismert és használt technológia
 • Speciális, iparági tapasztalattal rendelkező rendszerintegrációs csapat
 • Magyar nyelvű gyártói terméktámogatás
 • Komplex ipari kód felismerő rendszerek tervezése, kivitelezése és karbantartása, egyedi igények alapján

Optimalizált logisztikai folyamatok

unquestionable-accuracy

Konténerkód felismerés

AI alapú kódfelismerő szoftverünk hatékonyan valósítja meg ISO 6346 (BIC), MOCO és ILU konténer kódok automatikus, nagy pontosságú felismerését, ezzel támogatva logisztikai parkok, ipari kikötők és finomítók biztonságos működését.

Motion-detection

UIC vasúti kód felismerés

Professzionális, vasúti konténerkód felismerésére fejlesztett OCR szoftverünk digitalizálja az adatbevitelt a kötött pályás áruszállításhoz kapcsolódó logisztikai platformokon.

NOT ALL SYSTEMS CAN COPE WITH BIG TRAFFIC DATA

Adatbázis menedzsment

Saját fejlesztésű adatbázis-menedzsment szoftverünk kifejezetten alkalmas a nagy kiterjedésű szállítmányozási adatbázisok gyors, megbízható és jól skálázható kezelésére.

adr

Veszélyes áruk jelölésének érzékelése

A Carmen ADR szoftver nagy biztonsággal képes felismerni a járműveken elhelyezett, a veszélyes áruk szállítását jelző azonosítót (más néven HIN szám vagy Kemler kód).

transportation-Security-surveillance

Áru követése a teljes területen

Az Intellio okos CCTV kamerarendszerrel hatékonnyá tehető a logisztikai parkok, ipari területek, gyárak megfigyelése. Azonnal észlelhetővé válnak a kritikus események, gyorsan visszakereshetőek a múltbeli történések.

In_depth_authentication

Biztonságos beléptetés a kapuknál

Rendszámfelismerés alapú parkolómenedzsment rendszerünk és okmány alapú személybeléptető megoldásunk kényelmes, mégis biztonságos beléptetést garantálnak.

Fő felhasználási területek

Container-surveillance

Konténer megfigyelés

Airport_harbor_logistics

Reptéri és kikötői logisztika

Railway-logistics

Vasúti logisztika

Inventory-management

Árukészlet menedzsment

Traffic-Authority-Databases

Árumozgás adatbázis

White-line-crossing

Fuvarengedély nyilvántartás

ANPR access control

Közúti ellenőrzőpont

Rögzíti a gépjárművek azonosításához és mozgásának historikus nyomon követéséhez szükséges adatokat, illetve optimalizálja a be- és kiléptetéshez szükséges időtartamot.

Alkalmazásával

 • csökkenthető a be- / kilépéshez szükséges humánerőforrás szükséglet;
 • minimalizálható a hibás gépjármű adatrögzítés, illetve hibás be- / kilépési adatfelvételezés;
 • csökkenthető a be- / kilépéskori állás idő;
 • biztosítható és megjeleníthető a szükséges információ az üzemi (szállítási) menetrenddel való egyezőtlenség felderítéséhez (pl.: adott gépjármű nem a tervezet szerinti időben vagy összeállításban – helytelen vontatmánnyal – kísérli meg a be- / kilépést) szükséges információ biztosítása és megjelenítése;
 • minőségbiztosítási céllal képi információ biztosítható a jármű általános állapotáról (sérülés, szennyeződés, ADR bárca, vagy a KRESZ-ben előírt kötelező elemek megléte);
 • támogatható a telephelyi vagyonbiztonsággal kapcsolatos eseményfelderítés és élőerős beavatkozás (pl. személygépkocsi forgalom vonatkozásában a járművek gyártmánya, típusa és színe is rögzítésre kerülhet a gyors vizuális azonosíthatóság érdekében).
Carmen® wagon code recognition software

Vasúti ellenőrzőpont

Rögzíti az egyes telephelyekre be- és kimenő vasúti szerelvények historikus nyomon követéséhez szükséges adatokat, illetve képi adatokat a szerelvények fizikai állapotának vizuális ellenőrzéséhez.

Alkalmazásával

 • csökkenthentő a be- / kiléptetéssel összefüggő adminisztrációs idő, illetve megvalósítható a humán erőforrással nem megoldható (menet közbeni automatikus) ellenőrzés és adatfelvételezés;
 • képi adatok biztosíthatóak a vasúti járművek (kocsi felépítmény és rakomány) sérülésével kapcsolatos ügyek esetén a kivizsgálás hatékonyságának növelése érdekében;
 • támogatható az üzemi (szállítási) menetrenddel való egyezőtlenség felderítése – pl.: adott vasúti szállítmány nem a tervezet szerinti időben vagy kocsi-összeállításban indul a telephelyről;
 • biztosítható a vasúti beléptetéssel összefüggő manuális műveletek átláthatósága és konzisztenciája (automatikus adatrögzítés, folyamat logolás).
 • pályaelemek és a vágányút vizuális ellenőrzését (pl.: vágánykapu, állapota, a kitérők állása, ábralemez vagy a forgólap, illetve a súlykörte állása)
 • vasútüzemi személyzethez kapcsolódóan, az előírt egyéni védőeszközök ellenőrzése, vasútüzemi szabályzatokban rögzített munkavégzési előírások betartásának ellenőrzése.

Menetközbeni súlymérés (Weigh In Motion)

Rögzíti az ellenőrzőponton áthaladó tehergépjárművek / járműszerelvények tengelyterhelését és össztömegét, az előállított mérési adatcsomagot továbbítja a központi adatfeldolgozó rendszer felé.

Alkalmazásával

 • megvalósítható a rakodási / töltési folyamat minőségbiztosítási céllal történő ellenőrzése a telephelyen belüli mozgás során, a jármű megállítása nélkül;
 • a nem megfelelő terheltség, vagy rakomány-elosztás kiszűrhető, csökkenthető a statikus, hitelesített hídmérleg telítettsége, ezáltal a kilépéskori várakozási idő;
 • hatékonyabbá tehető a telephelyi aszfalt- vagy beton útszerkezetek élettartam-menedzsmentje, a névleges (tervezési) terhelési határértéknél nagyobb tengelyterheléssel közlekedő járműszerelvények, illetve fokozott terhelésnek kitett útszakaszok azonosításával;
 • biztosítható a járműbe épített fedélzeti tengelyterhelés visszajelző műszer adatainak visszaellenőrzéséhez, kalibrációjához szükséges referencia adat.